Mijn verjaardag

Nederlandse verjaardag

Luister de podcast via je favoriete kanaal:

En vergeet me niet te volgen zodat automatisch een nieuwe aflevering in je bibliotheek wordt gevoegd.

Mijn 36ste verjaardag. Afgelopen zondag werd ik 36. Op 27 augustus werd ik, jawel, 36 jaar. Daarom organiseerde ik een feestje voor mijn vrienden op zaterdagavond. Ik weet niet waarom, maar ik wilde graag wat gaan drinken met mijn vrienden maar ik wilde ook graag een gekke activiteit doen. Of in ieder geval iets anders dan anders (something different). Gelukkig ben ik getrouwd met een man die heel erg houdt van spelletjes en van dingen organiseren. Nou, één en één is twee, dus samen hebben we een speurtocht (scavenger hunt) bedacht. Bij een speurtocht krijg je een route of een soort tips om een route te vinden. En vaak vind je dan iets aan het einde van de tocht (trip).

Ik heb mijn vrienden uitgenodigd via WhatsApp. Vroeger, als kind, stuurden wij altijd kaartjes via de post naar onze vriendjes en vriendinnetjes om ze uit te nodigen voor een feestje. Maar tegenwoordig kan dat natuurlijk gewoon via WhatsApp. Ik heb ze uitgenodigd en gezegd: we gaan een activiteit doen. Het is nog een geheim (secret), dus ik zeg niet wat het is. Maar we starten om acht uur, dus kom op tijd. Nou, bijna al mijn vrienden zijn Nederlanders of zijn internationale mensen die al een tijdje in Nederland wonen, dus iedereen was om acht uur present. Maar wij waren zelf een beetje te laat, dus we startten om half negen met een fotoquiz.

Wat we hadden gedaan, was 13 foto’s gezocht van mij en van Pieter en die op verkeerde volgorde (wrong order) op een papiertje geprint. Dus onze vrienden werden verdeeld in drie groepen. We waren met 17 in totaal, dus we hadden twee groepen van zes en één groep van vijf.

Elke groep kreeg de blaadjes met 13 foto’s en zij moesten die op de goede volgorde leggen. Dat was hilarisch om te zien, want het waren foto’s uit mijn studietijd in Japan uit 2009, tot aan een trouwfoto van Pieter en mij en foto’s met de kinderen, maar ook een foto uit 2013 waar ik in een bar in Amsterdam werk en ik sta achter de bar op die foto. Dus Dat is dan 10 jaar geleden op dit moment. En zo moesten ze de foto’s op de goede volgorde zetten. Er was één groep die alle foto’s goed had. En zij mochten beginnen met de speurtocht.

Mijn verjaardag Mama Dutch

Dus zij kregen de routebeschrijving (description) en de vragen voor onderweg en zij moesten ook foto’s zoeken onderweg. Ik had 17 foto’s gemaakt langs de route en die moesten zij zoeken. Dus ik had foto’s gemaakt van een verkeersbord (traffic sign) bijvoorbeeld, Of van een gekke sticker op een lantaarnpaal (lantern), bijvoorbeeld. Of een foto van kauwgum op de muur. Dus zij moesten echt goed zoeken.

Het was leuk om te zien dat iedereen steeds fanatieker werd. Dus fanatieker, fanatieker, fanatieker… Ze werden steeds fanatieker. Mensen wilden echt winnen. En we hadden eigenlijk geen prijs, maar iedereen deed mee (joined). Dus dat was echt superleuk! Uiteindelijk, aan het einde van de route, kwam iedereen aan bij het café waar ik al was. Ik zat daar met mijn favoriete drankje van het moment, een espresso-martini, en iedereen kwam binnen en daar hebben we lekker gekletst (chatted), gedanst en gedronken in de bar in Diemen. Pieter heeft nog de puntentelling (point counting – scores) gedaan. Pieter is mijn man. Hij heeft de puntentelling gedaan. Dat kan hij ook heel goed. En we hebben de winnaar bekendgemaakt (announced). Nou, we hadden geen prijs maar het was wel de eer (honor) van het winnen.

Het was echt supergezellig en om twaalf uur was ik echt jarig. Want ik vierde het op zaterdagavond maar mijn echte verjaardag is op zondag dus om 12 uur middernacht (midnight) was ik echt jarig. Ik kreeg een soort vuurwerk-kaars en mijn favoriete guilty pleasure werd gedraaid (played), de muziek van J-Lo, ‘Play’.

Om één uur ging de bar dicht. En dat was misschien ook goed, want ik was een beetje dronken van drie cocktails. Ik was blij en gelukkig met zoveel lieve vrienden, een paar mooie cadeaus, een kookboek, een regenjas van mijn man, en een mooi armbandje, lieve kaartjes… Echt superleuk! Het was helemaal goed zo.

De volgende ochtend was het een beetje te vroeg, want mijn dochter werd om 7 uur wakker en ik was nog niet klaar voor de dag, maar het was oké. Ik heb de speurtocht nog een keer (another time) gedaan met mijn kinderen. Die wilden ook heel graag de speurtocht lopen. En daarna hebben we een taartje gegeten met zijn vijven (with the five of us) om mijn echte verjaardag te vieren.

Dit was mijn 36e verjaardag.

Als je het leuk vindt om mijn blogs te lezen kan je je ook inschrijven voor mijn nieuwsbrief (news letter). Dan stuur ik je elke week of soms elke twee weken een nieuwsbrief via de e-mail met daarin tips, tricks, advies of gewoon een leuk verhaal in het Nederlands.

Doeg!

Gerelateerde artikelen

Inspiratie-interview met Misa uit Slowakije

Inspiratie-interview met Misa uit Slowakije

Ontmoet Misa uit Slowakije, een inspirerende vrouw die haar weg vond in Nederland. In dit interview deelt Misa haar reis van au pair tot succesvolle zakenvrouw met twee bedrijven. Ze vertelt hoe ze haar zoon hielp communiceren door babygebaren te gebruiken, wat leidde tot een betere taalontwikkeling. Bovendien richtte ze

Lees verder »
Sinterklaas Mama Dutch

Sinterklaas

Deze blog gaat over Sinterklaas. Ik liep vandaag in de school van mijn dochter, Cato, die is bijna 6 op dit moment, En daar zag ik allemaal vuilniszakken staan, garbage bags, met namen erop. En toen dacht ik, oh ja, dit ben ik je vergeten te vertellen. Ik heb je

Lees verder »
Dutch for Moms

Dutch for Moms FAQ

Deze blog is voor jou als je een kind of kinderen hebt op een Nederlandse basisschool of als je een kind hebt dat bijna of binnenkort, soon, naar school gaat. Deze blog gaat over alle informatie over Dutch for Moms. Dit is de nieuwe cursus die start op 15 november.

Lees verder »
Het Nederlandse schoolsysteem Mama Dutch

Het Nederlandse schoolsysteem

In deze blog vertel ik je alles over het Nederlandse schoolsysteem. Mijn dochter Cato is bijna zes en zij is begonnen in groep drie van de basisschool. Vandaag wil ik je alles vertellen over hoe het schoolsysteem in Nederland werkt. Aan het einde van de aflevering vertel ik je ook

Lees verder »
Nederlandse verjaardag

Mijn verjaardag

Mijn 36ste verjaardag. Afgelopen zondag werd ik 36. Op 27 augustus werd ik, jawel, 36 jaar. Daarom organiseerde ik een feestje voor mijn vrienden op zaterdagavond. Ik weet niet waarom, maar ik wilde graag wat gaan drinken met mijn vrienden maar ik wilde ook graag een gekke activiteit doen. Of

Lees verder »
Scroll naar boven