Het Theater

Het Theater Mama Dutch

Luister de podcast via je favoriete kanaal:

En vergeet me niet te volgen zodat automatisch een nieuwe aflevering in je bibliotheek wordt gevoegd.

Ja, het theater! Vandaag praat ik met jullie over het theater, want ik hou van het theater. De hele entourage, de muziek, het licht… Ik vind het zo leuk om in het theater te zijn.

Vroeger als kind wilde ik ook musicalster worden. Ik hield van zingen, dansen, acteren. Ik vond dat echt fantastisch. Ik deed het ook veel op school. Op mijn basisschool hadden we elke vrijdag een viering, celebration, een einde van de week viering, en dan mocht je als kind een optreden (performance) doen en ik was elke vrijdag van de partij ( I was in!) . Ik was elke vrijdag van de partij. Ik stond op het podium met een liedje, zingen, een gedicht (poem), een tekst, een dansje, alleen of in een groep. Ik wilde op dat podium staan.

Helaas ben ik geen musicalster geworden, zoals je misschien hoort of ziet. Mijn zangtalent is niet al te goed. Dansen kan ik best oké, maar zingen helaas niet. En acteren… Een beetje. Dus helaas, ik ben geen musicalster geworden, maar toch heb ik soms wat van die podiumvibe in mijn leven. Tijdens mijn live dagen van Dutch Confidence bijvoorbeeld, mijn nieuwe programma, halfjaar programma, Daarin hebben we ook live dagen en komende zaterdag heb ik ook een losse, (a separate), een losse live dag. En dan voelt het toch een beetje alsof ik op een podium sta, omdat ik voor een groep sta.

Maar dan iets minder als een ster, maar gewoon als docent. Maar goed, het theater dus. Vorige week ging ik naar het theater met mijn schoonzusje. Het zusje van Pieter, mijn man. Dat is mijn schoonzus. Zij had kaartjes (tickets) gekocht voor de musical Mamma Mia. En ja, dus we gingen naar de musical, naar het theater in Amsterdam. De musical speelde in het De La Mar Theater in Amsterdam centrum.

Het Theater - Mama Dutch podcast

Dus we gingen op de fiets. Ik woon dichtbij Amsterdam, ik woon in Diemen en dat is ongeveer 20, 25 minuten fietsen. Dus wij gingen op de fiets naar het theater. En natuurlijk, Nederlanders dragen geen hakken naar het theater. Hakken, high heels, maar sneakers. Dus ik droeg ook sneakers naar het theater. En soms vind ik dat jammer van de Nederlanders, dat we zo praktisch zijn. Maar ja, ik ga op de fiets naar het theater, ik wil niet fietsen met hakken aan, dus ik doe sneakers aan. En dat is zo geaccepteerd in het Nederlandse theater dat ik ook meedoe aan die… Ja, aan dat wat normaal is.

Maar dan weet je dat als je voor de eerste keer naar het theater gaat in Nederland. Geen zorgen, je kan je hakken aandoen. Superleuk als je het doet. Go for it, Shine! Maar het hoeft niet. Het is niet nodig. Allright, we kwamen aan bij het theater.

En daar is de garderobe. En bij de garderobe kan je je jas en je tas, als je een grote tas hebt, achterlaten. Toen begon de voorstelling. De muziek van de voorstelling werd gespeeld door een live band. Super cool! Er werd gezongen, gedanst en goed geacteerd. De acteurs waren echt heel goed. Ik had heel veel plezier tijdens het kijken. Er was drama, er waren grapjes, er was muziek…

 

Dus ja, het was echt genieten. Het was echt superleuk. De liedjes waren natuurlijk allemaal van Abba en dan in het Nederlands geïntegreerd in het verhaal. Dat was best wel cool. De spelers of de acteurs die staan dus op het podium en ze spelen een voorstelling. Dat wilde ik nog even zeggen. Tijdens de pauze zijn er altijd pauzedrankjes. In dit geval, in het De La Martheater, waren de drankjes inbegrepen in de prijs van het kaartje.

Dus dat betekent dat je niet meer hoeft te betalen voor het drankje. De drankjes zijn inbegrepen. Na de pauze ging de voorstelling verder. Ik moet eerlijk zeggen dat ik na de pauze een beetje te veel ABBA-liedjes had gehoord. Soms dacht ik, oké, misschien nu een ander liedje van een andere artiest… Maar nee, het is een ABBA-musical, dus er zijn alleen maar ABBA-liedjes. Maar goed, het was echt Een superleuke musical en aan het einde was er applaus van het publiek en er was direct een staande ovatie. Dus iedereen ging staan en applaudisseerde.

Iedereen applaudisseerde. Het was een staande ovatie. Mensen waren super enthousiast en het hele theater zat vol. Dus het was echt een hele leuke voorstelling. Dus als je nog zoekt naar een leuke activiteit in het Nederlands, dan is dat misschien leuk om te doen. Ik hou dus zo van de magie van het theater, van het licht, de theatertechniek, de decors, de kostuums, de visagie, de acteurs, de liedjes. Ik vind het echt fantastisch. En ook het samen zijn, being together, togetherness, het samen zijn in een theater, vind ik magisch.

En dit is dus ook wat ik al vertelde wat ik een beetje miste tijdens mijn online lessen. Ik houd van mijn online lessen, maar in de live dagen die ik nu heb geïntegreerd in mijn nieuwe halfjaarprogramma zitten dus veel meer live dagen ook bij en daar ga ik proberen iets van die magie van het theater in te stoppen. Dit was even heel kort.

Je kan de podcast terugluisteren, dus doe dat ook als je de woorden wil integreren. Schrijf ze op, herhaal ze en ga lekker naar het theater!

Hier vind alle informatie over mijn conversatiecursussen. En sta je al op mijn nieuwsbrieflijst, mijn mailinglijst? Nee? Meld je dan nu aan en dan heb je mij een keer per week in je inbox met tips, tricks en dus aankondigingen van bijvoorbeeld een nieuwe podcast.

 

Gerelateerde artikelen

Sinterklaas Mama Dutch

Sinterklaas

Deze blog gaat over Sinterklaas. Ik liep vandaag in de school van mijn dochter, Cato, die is bijna 6 op dit moment, En daar zag ik allemaal vuilniszakken staan, garbage bags, met namen erop. En toen dacht ik, oh ja, dit ben ik je vergeten te vertellen. Ik heb je

Lees verder »
Dutch for Moms

Dutch for Moms FAQ

Deze blog is voor jou als je een kind of kinderen hebt op een Nederlandse basisschool of als je een kind hebt dat bijna of binnenkort, soon, naar school gaat. Deze blog gaat over alle informatie over Dutch for Moms. Dit is de nieuwe cursus die start op 15 november.

Lees verder »
Het Nederlandse schoolsysteem Mama Dutch

Het Nederlandse schoolsysteem

In deze blog vertel ik je alles over het Nederlandse schoolsysteem. Mijn dochter Cato is bijna zes en zij is begonnen in groep drie van de basisschool. Vandaag wil ik je alles vertellen over hoe het schoolsysteem in Nederland werkt. Aan het einde van de aflevering vertel ik je ook

Lees verder »
Nederlandse verjaardag

Mijn verjaardag

Mijn 36ste verjaardag. Afgelopen zondag werd ik 36. Op 27 augustus werd ik, jawel, 36 jaar. Daarom organiseerde ik een feestje voor mijn vrienden op zaterdagavond. Ik weet niet waarom, maar ik wilde graag wat gaan drinken met mijn vrienden maar ik wilde ook graag een gekke activiteit doen. Of

Lees verder »
Dansen en Lesgeven - Mama Dutch

Dansen en lesgeven

Vier jaar oud was ik toen ik voor het eerst op het podium stond. De kleine Mariska kreeg een roze pakje, een outfit aan, een beetje make-up op, heel veel haarspray, roze met geel en groen in mijn haar. En een boterham, een plastic boterham in mijn hand. Ik weet

Lees verder »
Scroll naar boven