Dutch for Moms (papa's ook welkom)

Speciaal voor internationale ouders (parents) in Nederland.

“Wat kan ik zeggen tegen de juf van mijn kind?”

“Hoe maak ik een speelafspraakje (play date) voor mijn kind?”

“Hoe spreek ik met de vriendjes van mijn kind(eren) als ze bij ons thuis zijn?”

“Ik wil helpen bij de activiteiten op school maar ik durf (dare) geen Nederlands te spreken.”

achtergrond boven
WhatsApp Image at


Wat gaan we doen?

Vanaf 15 november komen we 5 weken lang samen in een online community met andere 'expat'-moeders en vaders, waar we tips en adviezen delen. We spreken over het Nederlandse schoolsysteem en alles wat met kinderen op de basisschool te maken heeft (anything that has to do with children in primary schools).

Ik ga je helpen om te WETEN (know) welke woorden, zinnen en vragen je kan gebruiken per situatie. Denk aan: spreken met de juf; met de vriendjes van je kinderen; met de andere ouders, en tijdens schoolactiviteiten.

Dit doe ik door je korte audiofragmenten te sturen (max 15 minuten). Ook krijg je per thema een woordenlijst (met Engelse vertaling van de woorden) en een optionele oefening (excercise) of 'challenge' voor die week.

We hebben in totaal 5 (!) online Q&A sessies waar je me alles mag vragen, over dat thema van de week. Deze sessies zijn online, de data en tijden vind je onderin bij de FAQ. Probeer tenminste (at least) bij 2 sessies aanwezig (present) te zijn. Je kan je vragen vooraf (beforehand) sturen en je ontvangt een opname (recording). Let op: dit is een bonus omdat dit de eerste keer (first time) is dat ik deze cursus doe!

Alles is online + ik neem alles op (I record everything) dus je kan live meedoen of het kijken wanneer je tijd hebt (Ik weet dat je het druk hebt, lieve vrouw / I know you're busy, my dear woman!)

Doe nu mee met extra bonus tijd live met mij!

Woensdag 15 november starten we.

Deze cursus duurt 5 weken, van 15 november tot 22 december. En NATUURLIJK gaan we praten over Sinterklaas.

Welke niveau (level) moet ik hebben?

Je kan meedoen vanaf ongeveer A2 niveau.
Ik zal delen vertalen naar het Engels (I will translate parts) maar niet alles. Ik spreek altijd rustig zodat je me makkelijk kan begrijpen.

Begrijp je ongeveer (around) 80% van deze tekst? Dan is dit voor jou.

Wat kost het?

Deze cursus gaat €247 kosten, maar omdat het de eerste keer is dat ik hem doe, krijg je hem voor maar €197 (betaling in 2 termijnen is mogelijk).
En, dit is de enige keer (only time) dat je zoveel live tijd met mij erbij krijgt. Zoveel zin in / So excited for this one!

Check de veelgestelde vragen (FAQ) onderaan deze pagina voor alle info.

WhatsApp Image at

Is dit voor mij? Is this for me?

Je begrijpt meer Nederlands dan je spreekt, en vindt het moeilijk om Nederlands te spreken in schoolsituaties. Je vindt het spannend (scary) of je alles goed begrijpt, of je mist de woorden voor die situatie.

Je hebt een kind (of meer kinderen) dat naar een Nederlandse school gaat. Hij/Zij spreekt misschien al beter Nederlands dan jij.

Je wilt weten welke woorden en zinnen je kan gebruiken om met de leerkracht (teacher) te spreken. Ook wil je met de andere ouders en hun kinderen kunnen praten, en meedoen (participate) met de activiteiten op school.

WhatsApp Image at
WhatsApp Image at
about me

Hoi hoi!

Ik ben Mariska: vrouw, zus, dochter, vriendin, ondernemer (entrepreneur), danser én moeder van 3 kinderen: Cato (5), Hugo (3) en Elli (1). 

En ik ben docent Nederlands (NT2) sinds 2013. Ik heb al honderden studenten geholpen hun spreekangst te overwinnen (to overcome their fear to speak Dutch).

De taal leren is één ding. Maar het ook ECHT (really) spreken is iets heel anders. Hier komt een stuk mindset bij. 
Want ons brein🙉 vindt het eng (scary) als we niet begrijpen wat er wordt gezegd. Ons brein wil veiligheid (safety). Daarom blijf je liever in het Engels spreken.

En dat is handig (useful), zeker in Nederland. Maar ook irritant (annoying), na X jaar hier. Toch?

Het kost tijd en energie om dat te veranderen (change). Maar dat hoef je niet alleen te doen. Jou daarmee helpen vind ik het leukste wat er is! (Helping you achieve this is what I enjoy the most.)

Ik heb een enorme dosis geduld (patience) en humor om jou te helpen eindelijk Nederlands te SPREKEN.

Je bent niet te oud om te leren. Het is niet te laat. Jij kan Nederlands spreken.
Maar laat mij je helpen. 

Welke thema's doen we?

• Spreken met de juf of meester. 

• Spreken met andere ouders + speelafspraakjes maken. 

• Spreken met de vriendjes van je kind

• Het schoolsysteem, tradities en gewoontes. 

• Sinterklaas 

We starten op 15 november. 

Je koopt nu je ticket voor deze cursus met €50,- korting (discount). 

Dus je betaalt geen €247 maar nu €197

Veelgestelde Vragen - FAQ

Welk level moet ik hebben voor dit programma? Als je ongeveer 80% begrijpt van deze pagina kan je meedoen! Minimaal A2 is het beste niveau maar je bent zeker ook welkom als je niveau 'lager' (lower) is. Ik zal rustig spreken en delen vertalen.

Hoe werkt dit? Er zijn 3 delen (parts):
🌟De community met andere ouders, waar jullie elkaar kunnen ontmoeten, hulp vragen en tips kunnen delen met elkaar. En ook gaan we elkaar aanmoedigen (encourage each other) om te oefenen, en kleine stapjes te zetten. En we zullen elke stap vieren (celebrate)! Zo heb je niet meer het gevoel dat je het alleen moet doen, we doen het samen (together).

🌟De audiolessen van mij, per thema (spreken met de juf, spreken met de andere ouders, spreken met de vriendjes van je kind, het schoolsysteem en meer). De audio's duren ongeveer 15 minuten. Inclusief een werkboek met woordenlijst, voorbeelddialogen (example dialogues) en handige vragen en antwoorden. Die ontvang je 1x per week via de mail en kan je dus gebruiken als zelfstudiemateriaal. Probeer 1 uur per week vrij te maken om te studeren.

🌟De 5 (!!) bonus Q&A sessies waar ik al je vragen beantwoord. Deze zijn online en worden opgenomen (will be recorded). Super als je er bij kunt zijn, zo niet: geen probleem, je ontvangt de opname per mail en je kan me al je vragen stellen via een form!

Wanneer zijn de Q&A sessies?
1 Woensdag 22 november 13:30 - 14:30u
2. Vrijdag 1 december 10:00 - 11:00u
3. Woensdag 6 dec 13:00 - 14:00u
4. Vrijdag 15 december 10:00 - 11:00u
5. Woensdag 20 dec 15:30 - 16:30u

Ik weet dat je druk bent. Kan je maar een half uurtje (30 minuten) komen? Geen probleem, je bent welkom! Probeer (try) bij tenminste (at least) 2 sessies live te zijn. Je kan voor elke sessie je vragen vooraf (beforehand) sturen, dus ik beantwoord altijd je vraag, ook als je er niet live bij kunt zijn. Je ontvangt altijd de opname (recording).

Wanneer begint het? We starten op 15 november.

Tot wanneer duurt dit programma? Tot de kerstvakantie (22 december).

Ik ben een papa, mag ik meedoen (join)? Jaaaaaaaaaaaaaaa.

Hoe kan ik me aanmelden? Via de knop (button) hieronder!

Hoeveel tijd kost dit? Ik probeer audio's van maximaal 15 minuten te maken (I know you're busy!), en je kan alles onbeperkt (unlimited) terugkijken.

Hoeveel kost het? De cursus zal uiteindelijk 247,- worden. Je krijgt nu 50 euro korting (discount) dus: €197,-

Heb je ook een podcast met de FAQ? ;) Absoluut! Je kan de podcast via de knop hieronder luisteren!

WhatsApp Image at
Scroll naar boven